Zakaj tiskanje nalepk na zvitkih uporablja offset tisk?

- 2021-04-23-

Samolepilni tisk je ena najpogosteje uporabljenih tradicionalnih obrti v tiskarski industriji. Samolepilni tisk je bil v osnovi v osnovi tisk na listne liste, samolepilni tisk na zvitek pa je v zadnjih letih nov poskus.

Z uporabo valjčnega ofsetnega tiskanja za tiskanje samolepilnih nalepk lahko odpravite pomanjkljivosti pri fleksografskem tiskanju in vtiskovanju pri reprodukciji tonov, kar olajša tiskanje in razmnoževanje dolgo toniranih tiskovin. Pri tiskanju visokega tiska se samolepilne tiskarske družbe pogosto srečujejo s problemom nenehne menjave filma. To je predvsem zato, ker so izvirni dokumenti, ki jih je prinesel prodajalec, v formatu ofsetnega tiska, zato mora tiskarna kalibracijo prilagoditi glede na dejansko stanje svojih strojev in opreme ter barvno ločitev, jasne majhne in velike tiskane pike.

Danes offset tisk odpravlja te težave, ker je offset tisk polno tiskanje. Kakovost tiskanja samolepilnih nalepk se je močno izboljšala. V naslednjih nekaj letih se bodo samolepilne nalepke za rolo offset tisk hitro razvijale. Zdaj so nekateri domači proizvajalci transporterjev batnega papirja glede tega modela bolj optimistični, saj tehnologija ofsetnega tiska nima nič novega, ampak novo kombinacijo.

Offset nalepke imajo nekatere posebne industrijske trge, na primer medicinske nalepke. To je zato, ker se pri ročnem označevanju medicinskih etiket uporablja ofsetni tisk z vložkom na list. Danes lahko z valjarskim ofsetnim tiskom samodejno označi in natisne lepe slike in besedilo, kar olajša samolepilno tiskanje. Jasno je treba poudariti, da je samolepilna nalepka pri valjčnem offset tisku le način in ne more spremeniti velikega vzorca tiskanja visokih tiskovin.

Samolepilni tisk je ena izmed primernejših metod za kombinirano tiskanje. Številne nalepke kozmetike, ki jih vidimo v nakupovalnih središčih, so v bistvu tako natisnjene.